Billede af børn der ammer og en lagkage

For 60 år siden i dag inviterede 7 mødre i Chicago, som selv havde ammet deres børn og fundet støtte i hinanden, andre mødre til det første La Leche League møde. I en tid, hvor amning langt fra var normen havde disse kvinder oplevet, at vilje, viden og støtte fra andre kunne gøre en verden til forskel for ønsket om at amme. Ingen af dem havde nogensinde drømt om, hvad dette første møde ville lede til.

For nu 60 år senere har over 6000 mennesker samlet stafetten op som vejledere i 77 lande. La Leche League er rådgiver for WHO og Unicef og har dermed både haft indflydelse på globale anbefalinger vedr. amning, og hjulpet tusindvis af familier med at nå deres ammemål.

For 60 år siden var deres ideer uhørte. Nærhed, hurtig respons på behov, fri adgang til brystet. I dag er det anerkendt som optimale forhold for babys udvikling.

Forståelsen af amningens betydning er nået meget langt på de 60 år. Men der er stadig et stort arbejde at gøre med at støtte de familier, som oplever vanskeligheder med amning og henvender sig til os for hjælp og viden. Vi er så glade for at kunne hjælpe dem, og taknemmelige for den arv, som de første 7 mødre har givet videre til os <3

De kærligste hilsener fra
La Leche League Danmarks Leader Applicants og akkrediterede Leaders.