La Leche League Danmark Logo m tekst
Kære familier,

I oktober måned fylder La Leche League 60 år! Derfor har vi brug for jeres hjælp. Har I nogle skønne ammebilleder, vi må have lov at bruge til et blogindlæg i anledning af fødselsdagen? På forhånd tak ☺

Billeder kan sendes til: mia@lalecheleague.dk
(Bemærk at billederne vil ligge offentligt tilgængelige og ikke nødvendigvis kan tilbagekaldes)


Ammecaféer:

Alle interesserede er velkomne til ammecaféer! Her finder man støtte, netværk og information om amning. Du kan se kommende ammecaféer her.


Månedens tema: Laid back-stillingen – hvorfor er den så god?

Du kender sikkert den klassiske ammestilling. Den, som ofte fremstilles som ”standard” i eksempelvis film og bøger. Den, hvor barnet dier med hovedet hvilende på mors underarm.

Men vidste du, at det langt fra er alle, der finder denne stilling optimal? Der er heldigvis et væld af forskellige positioner at afprøve; en af dem er Laid back.

I denne stilling gør tyngdekraften arbejdet! Mor sidder tilbagelænet og er gerne støttet med puder i ryggen. Baby ligger på maven ovenpå mor, og for at få brystet i munden er det nødvendigt for ham at løfte hovedet og derved gabe godt op – hvilket er helt essentielt for et rigtigt svøb omkring brystvorten.

Netop derfor oplever mange mødre, at denne stilling især er god i de første, vigtige uger, hvor amningen etableres.

Andre fordele ved Laid back er…

  • Mor behøver ikke bekymre sig om ”at holde rigtigt”, for tyngdekraften sørger for at presse baby godt ned mod brystet, så mor kan have hænderne fri.
  • Har mor tendens til overproduktion eller kraftigt nedløb, kan stillingen bremse flowet af mælk, så baby ikke overvældes.
  • Baby er ikke begrænset af at ligge på et skød. Hun ligger trygt og godt på mors torso, som er både bredere og mere blød end et skød. Derfor kan baby selv styre, hvordan hun helst vil ligge.
  • Det føles rart og sikkert for baby at mærke mors krop under sig. Derfor vil han sandsynligvis ikke have tendens til ”flagrende arme”, som kan forstyrre amningen og skabe uro.
  • Laid back indbyder til afslapning for både mor og baby – udnyt det, og tag en lur!

LLL er en frivillig organisation, som støtter familiers ønske om at amme med information og vejledning. Vil du støtte LLL DK?
Se mere her: Støt La Leche League Danmark – Bliv medlem.