Vigtigheden af en god slibesten 1000/6000 til dine knive
Uanset om du er en professionel kok eller en hjemmekok, er det vigtigt at have skarpe knive. Ikke alene gør det forberedelsesarbejdet hurtigere og nemmere, men det er også med til at sikre, at du får det bedste ud af dine ingredienser. En sløv kniv kan faktisk være farlig, da der er større sandsynlighed for, at den glider og forårsager en skade. Derfor er det så vigtigt at investere i en slibesten 1000/6000 af god kvalitet.
Slibesten 1000/6000 er den perfekte slibesten til daglig brug
Der er mange forskellige slibemaskiner på markedet, så hvordan ved du, hvilken du skal vælge? En ting, du skal kigge efter, er en kornklassificering. Slibesten 1000/6000 betyder, at sliberen har en “fin” og en “grov” side. Denne slibemaskine er ikke en slibemaskine med groft korn. Hermed mener vi, at denne slibesten 1000/6000 bør bruges til vedligeholdelse snarere end til første slibning. Du vådsliber med denne sten, derfor skal stenen lægges i blød i vand i ca. 10 minutter før brug. Eller indtil din slibesten 1000/6000 holder op med at boble. Når først din slibesten 1000/6000 er våd, uden at være drivvåd, så er du klar til at begynde med at slibe dine fine knive. Med lette strøj trækker du kniven hen over den våde slibesten med forsigtige bevægelser. Dette gentages indtil at kniven har nået en skarphed, der er ønsket. Når først du har oplevet for nemt det er at slibe dine køkkenknive vil du lettere kunne gøre det til en fast del af din køkkenrutine hver gang du laver mad.
Sådan anvender du en slibesten 1000/6000
Når du har valgt en slibesten af god kvalitet, er det vigtigt at lære at bruge den korrekt. Når alt kommer til alt, vil selv den bedste slibemaskine ikke gøre dig nogen gavn, hvis du ikke ved, hvordan du bruger den korrekt! Når du bruger en slibemaskine med slibesten, skal du altid starte med den grove side af slibesten først. Derefter skal du gå videre til den fine side. Sørg for at holde bladet i en 30-graders vinkel, når du sliber. Ved at tage den grove side først, sørger du for at det rigtige forarbejde er blevet gjort inden du finsliber den til sidst. Den finere side er med til at gøre din kniv super skarp og du skal derfor passe på dine fingre når du når dertil. Selvom at det kan lyde farligt og kompliceret, så er det faktisk super nemt at slibe dine knive med en slibesten 1000/6000. Investering i en knivsliber af god kvalitet er en vigtig del af vedligeholdelsen af dine knive. Det vil ikke kun få dine knive til at holde længere, men det vil også være med til at sikre, at de altid yder deres bedste. Sørg for at kigge efter en slibemaskine med en kornstørrelse på 1000/6000, og læg altid stenen i blød i vand i mindst 10 minutter før brug. Derefter er det bare at komme i gang med at slibe dine knive – køb en slibesten 1000/6000 i dag – du vil ikke fortryde det!